simple site maker

KÖZÉTKEZTETÉSI PROGRAM

Célunk egy olyan élemezési program megalkotása volt, amit a felhaszálók örömmel használnak, mert megkönnyíti a munkájukat, valamint gyorsan megoldják a közétkeztetéssel kapcsolatos feladataikat.

kozkonyha menu

Mit tud még a program?

  • Könnyen kezelhető, kiforrott technológiával készült háttérrendszer.
  • A program a felhasználó saját gépén fut, de interneten keresztül érkeznek a frissítések. Nincs szükség folyamatos internet kapcsolatra, helyi hálózatban üzemelő adatbázis.
  • Korlátlan számú konyha kezelés: közös alapanyag, receptúra, élettani érték törzs, külön kezelt létszám, étlap, készlet, anyag kiszabat, norma
  • Alapanyag: törzs karbantartás, allergén anyagok kezelése, élettani értékek kezelése, másolás, csoportok létrehozása
  • Készletkezelés (ki- és bevételezés bizonylattal, selejtezés)
  • Beszállítók felé nyilvántarott kifizetések.
  • Leltározás
  • Receptúra készítés, másolás
  • Étlap tervezés, másolás (korlátlan ételsorral, élettani értékek, bő zsiradék, allergén anyagok kezelése!)
  • Norma számítás (korcsoportonként, étel típusonként)
  • Létszám kezelés (csoportonként, heti bontásban, napi összesítéssel)
  • Anyagkiszabat: étlap és korcsoport alapján generált tartalom, a rendeletben előírt mennyiségek ellenőrzése, mennyiség korrekció automatikus (létszám arányos) szétosztással, vagy konkrét tételre, kiszabatból generált készlet kivételezés, nyomtatás összesítve, ételenként, részletesen
  • Lekérdezés: a program főablakában tetszés szerinti lekérdezés állítható össze az adott témakörben, egyedi lekérdezések az étkeztetés, készlet, előírásokhoz kapcsolódóan, felhasználó által összeállított listák
DOKUMENUMOK

A program előállítja a 17.§ (2) a) pontban meghatározott hatósági ellenőrzés során átnyújtandó dokumentumokat:

- Az élelmezési ellátással közvetlenül kapcsolatos nyersanyag-felhasználási, kivételezési, ételkészítési dokumentumokat
- Az ételkészítéshez felhasznált élelmiszerek összetételi és táplálkozás-egészségügyi megítéléséhez szükséges adataira vonatkozó dokumentumokat

Ellenőrzések

A közétkeztetésre vonatkozó rendelet alapján:

  • nyersanyag-kiszabati előírás egy adagra/fő korcsoportbontásban, megkülönböztetve az előírásban szereplő étel típusokat, felhasználási módokat (3. § (1) 1. számú melléklet)
  • változatossági mutató (4.§ (1) a), 2. számú melléklet)
  • állati eredetű fehérjeforrás (4.§ (2))
  • korcsoportonkénti napi energiaszükséglet (kcal/nap/fő) (5.§, 3. számú melléklet)
  • az étkeztetés típusától függően a korcsoportonként megengedett napi só bevitel (g/fő) (12.§, 5. számú melléklet)
  • naponta biztosítandó élelmiszerek, élelmiszercsoportok (kalciumtartalmú tejtermék, adag zöldség – ide nem értve a burgonyát – vagy gyümölcs, gabona alapú élelmiszer (7.§)
  • napi összes energiamennyiség származás zsiradékból (11. § (1))
  • hozzáadott cukortartalom ellenőrzés (11. § (2))
  • élelmiszerek, élelmiszercsoportok gyakoriságára vonatkozó előírások tíz élelmezési napra, egy főre számítva (13. §, 6. számú melléklet)

Az ellenőrzés az előírásban meghatározott módon megkülönbözteti:

  • az étkeztetés típusokat: egész napos, bölcsődei, napi háromszori, napi egyszeri étkezés szolgáltatása
  • a korosztályokat: 1–3 év, 4–6 év, 7–10 év, 11–14 év, 15–18 év, 19–69 év, 70. évtől


Ezek az ellenőrzések egy hatékony program nélkül gyakorlatilag megoldhatatlan feladat. Ezzel a programmal pár kattintással készíthet étlapot, majd ellenőrzi annak jogszabályi megfelelését is.

A program folyamatosan bővül, új funkciók kerülnek bele, amiket a frissítések oldalon teszünk közzé. A közétkeztetési törvény változásait folyamatosan átvezetjük a programban, amit felhasználóink az automatikus frissítéssel azonnal megkapnak.

Napi kapcsolatban állunk a program felhasználóival, folyamatosan egyeztetünk a bevezetett funkciók hatékonyságától, áttekinthetőségéről. Szem előtt tartjuk a felhasználó barát felületet, a gyors válaszidőket, és a felhasználók egyedi igényeit.

A rendszer egyben remek étlap tervező program is: grafikus felületen állítható össze az étlap, korlátozás nélküli menüre.
 Az ellenőrzésekre fektetett hangsúly miatt elsősorban közétkeztető cégek számára készült a program, de minden olyan cég eredményesen használhatja, akik menüt kínálnak vendégeiknek. A program csak figyelmeztet az esetleges hibákra, de nem hátráltatja a napi munkát.
 A közétkeztetési rendelet minden pontját figyelembe vettük a program készítésénél, minden funkció ennek betartását segíti.

A megadott e-mail címre küldjük a licencszerződést.