free bootstrap templates

FRISSÍTÉSEK

Nagy hangsúlyt fektetünk a program folyamatos fejlesztésére. A kifejlesztett új funkciók az összes partnerünk számára elérhetőek. A program minden indításnál automatiksan frissül, az új funkciók minden felhasználónál megjelennek.

 Várjuk felhasználóink visszajelzéseit, ötleteit.

KÉREK EGY ÚJ FUNKCIÓT

KIBŐVÍTETT MODULOK

- Alapanyag tulajdonság másolás
- Eszköz készlet
- Norma megosztás csoport szintre
- Anyag / eszköz karton
- Anyagkiszabat sztornó
- Anyagkiszabatban módosított alapanyag szétosztás
- Az anyagkiszabat napjához tartozó maradék raktárkészletet megtekintés, kiadható anyagok felkínálás
- Anyagkiszabattal együtt számolt, étlaptól független anyagkiadás

HATÁRIDŐNAPLÓ

Előnye, hogy a felhasználó nem csak saját magának tud beállítani bejegyzéseket, hanem másnak is, illetve akár egy felhasználói csoportnak is.

RECEPTÚRA NYOMTATÁS

A kinyomtott receptúrára rákerül a korosztályonkénti alapanyag szükséglet, a korosztályonkénti élettani értékek, valamint az allergén összevtők.

NÉZET ESZKÖZTÁR

Bevezetésével minden ablakban a felhasználók egyedileg beállíthatják az adatrácsok tulajdonságait:
Szűrés, rendezés, csoportosítás, oszlop kiválasztás, összegzés, csoport összegzés, színezés, betűtípus, igazítás, betű stílus.

Ezeket a beállításokat el is lehet menteni, így az ablak következő megnyitásánál már a felhasználó saját nézete töltődik be..

ANYAGKISZABAT MÓDOSÍTÁS

Hozzáadáskor az alapanyag kiválasztása után megjelenik a kiszabaton kiadott mennyiség összege. Emellett van a "Ténylegesen kiadott" mező. Kitöltés után, a "Mennyiség" mezőbe kiszámolja a különbséget.

Lehetőség van az automatikus szétosztásnál megadni, hogy melyik étlap tételre menjen a szétosztás. Ez azt jelenti, hogy az azonos nevű ételek közt osztja csak szét a tartalmat.

Anyagkiszabat ablak alján elérhető a norma panel (alapesetben zárva). A panelen lévő adatrácson a szokásos nézet opciók bekapcsolhatók, és elmenthetők.

A program egyszerre több példányban futtatható. A tálcán az alkalmazás gomb felirata az aktuális "menü - konyha" tartalmat mutatja. A programok közti váltáskor így könnyen beazonosítható.

Étel csoportoknál megadható, hogy az étel az étlapra alapanyagonként bontva kerüljön fel, például a szendvicsnél.

A változatossági mutató és a gyakoriság ellenőrzésekor is konkrétan megjelenítésre kerül, hogy melyik ételsor tétel okozza a hibát.

Az étlapról közvetlenül módosítható a receptúra, az alapanyag valamint a kiszabat.

Saját logo kerül a kinyomtatott étlapra és egyéb bizonylatokra. • Listák lekérdezések

  A Listák lekérdezések kapott egy "Teljes listák" pontot, ami alatt az összes készlet mozgás, receptúra, anyagkiszabat, étlap tétel, létszám adat kilistázható minden mezőjével. A motor által nyújtott rendezési, csoportosítási, szűrési... lehetőségekkel bármilyen lekérdezés előállítható, exportálható, menthető.

 • Ellenőrzés csoport

  "Ellenőrzés" nevű felhasználói csoport bevezetése. A csoport tagjai módosíthatják a receptúrák, alapanyagok elnevezését. Későbbiekben egyéb "főnöki" engedélyhez kötött műveletek köthetők hozzá.

 • Készlet  mozgás

  Készlet mozgás rögzítéskor az egységár, mennyiség, ÁFA kulcs értékek helyben módosíthatók a bizonylat mentéséig.

 • Anyagkiszabat

  Anyagkiszabat: különválasztott nyomtatások (vagy egyben mind). Jelenleg 3 féle nyomtatás érhető el az anyagkiszabatól: összesítve, ételenként, illetve a rendelet által megkövetelt korosztályonkénti bontásban.

 • Norma

  Norma konyhánként külön választva.

 • Alapanyag

  Alapanyag másolás. Az alapanyag minden tulajdonságával együtt (élettani értékek, címkék) egyszerűen lemásolható új névvel.

 • Receptúra

  Receptúra másolás. Az alapanyag másoláshoz hasonlóan, egy gombnyomással hozható létre a receptúra másolata, annak összes tulajdonságával: hozzávalók, korosztályonkénti mennyiségek, címkék.

 • Keresés

  Alapértelmezés lett a "tartalmazza" típusú keresés. Eddig a "kezdődik" típus volt használatban, de egy receptúra, vagy alapanyag név jóval gyorsabban elérhető ezzel az átálással.

 • Alapanyag csere

  Alapnyag csere felkészítve a receptben már szereplő hozzávaló lekezelésére. Egy alapanyag tömeges lecserélése minden receptúrában pillanatok alatt megoldható.

 • Nézet mentés

  Nézet mentéskor csoport összegzés. A lementett nézetek már nem csak a láblécben lehetnek összegezve (átlagolva, min. max. érték), hanem csoportonként is.

 • Kiszabat 

  Kiszabat: alapanyag automatikus arányos felosztás a nap folyamán kiadott ételek között létszám arányosan. A konyhán a kiszabattól eltérő mennyiség felhasználása esetén használható, amikor nincs információ a felhasználás (vagy épp fel nem használás) helyéről.

 • Ellenőrzés optimalizálás

  Újra írt ellenőrző számítások: ötször gyorsabban lefut az ellenőrzés.

 • Kiszabat nyomtatás

  A kinyomtatott összesített kiszabaton megjelenik az (aktuális készlet szerinti) raktárban maradt mennyiség. A kiszabatból készített raktári kivétel előtt a készletből le van vonva a kiszabaton szereplő mennyiség, kivételezés után már nincs.

 • Alapanyag hányad

  A korosztályoknál meg lehet adni a receptúrák korosztályonkénti alapanyag hányadát. Az alapanyag mennyiség beállításakor, valamint a hiányzó korosztályok pótlásakor is ezt a mennyiséget állítja be a program. Az utólagos korrekciókhoz felkerült egy "Mennyiség korrekció" gomb.

 • Receptek

  Az adatbázisba került több mint 1000 receptúra. Mindegyik receptúra korcsoport bontásban tartalmazza a hozzávalók mennyiségét.

 • Ellenőrzés

  Az étlap ellenőrzések közé bekerült a 14. § ellenőrzése is, miszerint a közétkeztetésben az ott megadott élelmiszereket nem lehet felhasználni (pl. alkoholt tartalmazó élelmiszert, szénsavas vagy cukrozott üdítőt, szörpöt stb). Ennek azért van létjogosultsága, mert a konyha főzhet egyéb céllal is, például rendezvényekre. Ekkor olyan ételek alapanyagai is bekerülnek a raktárba, amelyeket a közétkeztetésben nem lehet felhasználni.

 • Aktiválás

  A program egyedileg generált, e-mailben kapott aktiváló kapott kóddal indítható. Telepítést követően a programnak csak a főablaka nyitható meg. Innen érhető el az aktiváló fájl beolvasása. Sikeres aktiválás után teljes eléréssel használható.

ONLINE FRISSÍTÉS

Interneten keresztül érkezik a program és az adatbázis frissítése a felhasználókhoz.

HIBA OSZLOP AZ ÉTLAP ELLENŐRZÉSEN

Az étlapon lefutó ellenőrzések már nem csak a rendeletben megfogalmazott szöveget írják ki, hanem egy egyszerűsített hibaüzenetet is. Az üzenet rövid, gyorsan átlátható.

A receptúrák elnevezésénél van lehetőség egy étlapon megjelenő név megadására is. Ha ez külön nincs megadva, akkor az alapértelmezett név kerül az étlapra kinyomtatáskor.

Az alapanyagként kiadott ételek mennyisége (és mértékegysége) tervezéskor a képernyőn megjelenik, de kinyomtatva nem.

Minden készletmozgáshoz megadható egy szabadon kitölthető szöveges megjegyzés, ami rákerül a kinyomtatott bizonylatra is.

KÖZVETLENÜL MÓDOSÍTHATÓK A RECEPTÚRÁK

Az étlap tervezésekor az alapanyagként kiadott ételek (pl. alma) a mennyiség korosztály függő. A felhasználó ezeket a mennyiségeket rögzítheti úgy is, hogy csak egy mennyiséget ad meg. Ebben az esetben minden korosztály ugyanazt a mennyiséget kapja. Megadhat emellett korosztályokat, akiknek eltér a mennyiségük, illetve most már egy kattintással le is generálhatja a hiányzó korosztályokat.

Az étlap oldalról közvetlenül módosíthatók a receptúrák és az alapanyagok adatai. Ez a direkt elérés gyorsítja a munkát, nem kell félbehagyni az étlap tervezését, kilépni a főmenübe. Nem csak módosítani lehet a már meglévő receptúrákon, hanem akár új is létrehozható közvetlenül az ételsorba.

VÁLASZTHATÓ GRAFIKON TÍPUS

A grafikonos megjelenítésben már választható a típus. A torta egy speciális eset, ezért az nem választható, a beállítás határozza meg.

SEGÍTSÉG KISZABAT ELLENŐRZÉSHEZ

Segítség a kiszabat ellenőrzéseihez (1. sz. melléklet a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelethez nyersanyag-kiszabati előírás egy adagra/fő). Az alapanyagok és a receptúrák rögzítésekor megtekinthetőek azok a kiszabat ellenőrzésekor lefuttatott szabályok, amelyek az adott alapanaghoz / receptúrához kötődnek.

Ennek célja, hogy a felhasználók lássák azokat a szempontokat, feltételeket, amelyeket az ellenőrzés figyel. Egy példa: a receptúra rögzítésekor nem elég az "Elkészítéshez" beírni, hogy bő zsiradékban kell kisütni, azt az ellenőrzési eljárás nem veszi figyelembe. Ezt a tulajdonságot a recepthez adott "Bő zsiradékban sült étel" nevű címkével lehet megadni.
A receptúra (illetve az alapanyag) és a szabályok között az "Élelmiszer csoport" tulajdonság teremti meg a kapcsolatot. Tehát itt azok a kiszabati előírások fognak megjelenni, amelyek a receptúrában szereplő alapanyagok "Élelmiszer csoport" tulajdonságával megegyeznek.

MÓDOSÍTÁSOK

A receptúrán feltüntetésre kerül, ha valamelyik összetevőjének az ára ismeretlen, ezért az összesített alapanyag ár hibás.

Listák, lekérdezések bővült: Recept hozzávalók költségei kiválasztott dátumra

A listák lekérdezések eredménye megtekinthető grafikonon is - amennyiben ábrázolható a tartalom-, ami a Grafikon fülön érhető el. A grafikon típusa választható.

MÓDOSÍTÁSOK

Listák, lekérdezések bővült: Norma, alapanyag érték részletesen kiszabatból. Itt egymás melletti oszlopokban látható a norma érték, és a felhasznált anyagok értéke (nettó, ÁFA, bruttó is).

Pontosításra került a "Norma, készletről kivételezett alapanyag értéke napi összesen" lekérdezés. Ez annyiban különbözik az előzőtől, hogy itt egy sor egy nap, és ebben benne van minden raktári készlet mozgás. Az előzőben csak a sorban szerepelő korosztályhoz kötöttek. Ebből következik, hogy a kettő között lehet különbség is, hiszen pl. a selejt egyik korosztályhoz sem köthető, ezért ott nem fog megjelenni, itt a napi összesítőben pedig igen.

Bekerült a "Tisztítási veszteség" a készlet mozgás törzsbe.

Rekord kiválasztásnál nem csak a kezdőbetűkre, hanem tartalomra is működik a keresés.

KIFIZETÉS

A bevételezett alapanyagok kifizetésének adminisztrálásához. A kifizetés történhet több részletben is. A határidős, még (teljesen) ki nem egyenlített számlák lekérdezhetők a Listák, lekérdezésekben.

A bevételező készlet mozgás ablakban szintén nyomon követhető a kifizetés.

ALAPANYAG CSERE

A receptúrákban egyszerre lehet kicserélni egy kiválasztott alapanyagot. Erre szükség lehet például egy új alapanyag bevezetésekor, aminek az élettani értékei mások, mint az eddig felhasználtak. Ezzel a funkcióval sokkal gyorsabban lehet elvégezni az átvezetést.

A lecserélendő alapanyag kiválasztása után a program megmutatja, hogy melyik receptúrákban szerepel jelenleg az alapanyag. Ha folytatja a cserét, minden receptúrában az új alapanyag fog megjelenni.

ÚJ LEKÉRDEZÉS

A lekérdezés megmutatja a kiválasztott időszakban a létszám adatokat és a hozzájuk tartozó norma értékeket.

A lista a megszokott módon tetszőleges szempontok szerint csoportosítható, összegezhető, szűrhető, rendezhető.

MEGOSZTOM!